Brødrene Aursnes As
MenyLukk
Hus Hytte & GarasjeRehabilitering & TilbyggProsjekt Salg & UtleigeKontakt oss

Historien vår

I forrige århundre ble Aursnes første gang knyttet til næringsvirksomhet i 1945, da Petter Aursnes etablerte P.M. Aursnes Trevarefabrikk. Denne trevarefabrikken drev deleproduksjon av stoler og andre møbler samt produksjon av overstoppa lenestoler som ble solgt i hele Norge. Petter Aursnes var en av pionerene innen møbelproduksjonen, som har hatt svært mye å si for flere bygdesamfunn på Sunnmøre.

Aursnes Kiosk & Grill som vart etablert i 1973 og som fortsatt er i drift.

Kona til Petter, Laura Aursnes, startet Aursnes Landhandel i 1955. Det var trangen til å drive virksomhet selv som både da og senere skal vise seg å prege familien. Landhandelen ble videreført av sønnen til Laura og Petter, Karl Aursnes, da han sammen med kona, Haldis Aursnes, etablerte Aursnes Kiosk & Bistro på fergekaia på Aursnes i Møre og Romsdal i 1973, som de fremdeles eier og driver.

Aursnes Hotell & Fjordstuer
Karl Aursnes førte opp sitt første forretningsbygg i 1980 gjennom selskapet Aursnes Bygg AS. Senere har det blitt flere eiendomsprosjekt, hotell og turistanlegg. Haldis og Karl Aursnes fikk i 1973 sønnen Knut Henning og i 1985 sønnen Petter Andre. Knut Henning Aursnes bestod eiendomsmegler-eksamen i 1994, og fikk statsautorisasjon og eiendomsmeglerbrev fra Kredittilsynet i 1998. Han etablerte eiendomsmeglerselskapet Aursnes AS i Ålesund i 1999, og bygde det opp til å bli et av det største og ledende meglerfirma i Møre og Romsdal.

Eiendomsmeglerselskapet Aursnes AS ble i februar 2008 solgt i forbindelse med inntreden i Nordea ASA sin eiendomsmeglervirksomhet, PrivatMegleren.

Utsikt mot Sykkylven sentrum frå Aursneset
Petter Andre Aursnes er utdannet Bedriftsøkonom og Byggingeniør. Etter salget av eiendomsmeglerfirmaet Aursnes AS, etablerte Petter Andre og Knut Henning byggentreprenørfirmaet Brødrene Aursnes AS i 2009, som allerede fra starten ble forhandler av Systemhus. Brødrene Aursnes AS arbeider over store deler av Sunnmøre. Selskapet har ansvarsrett for sentral godkjenning og har dyktige tømrere og baser med lang erfaring.
Aursneset (vinter 2017) med fergesambandet Aursnes - Magerholm.
Brødrene Aursnes AS ble kåret til årets Systemhus-forhandler 2015 og ble årets markedsfører 2016 i Systemhus. I starten investerte Brødrene Aursnes AS i tomter og eiendommer for utvikling, salg og utleie i tillegg til å være en byggentreprenør. Det ble besluttet å skille eiendomsinvesteringene fra entreprenørvirksomheten, og Petter Andre og Knut Henning etablerte derfor Hjemmelkompaniet AS i 2011 som står for brødrenes felles eiendomsinvesteringer. Brødrene Aursnes AS og Hjemmelkompaniet AS er, på samme måten som de andre selskapene til familien, bygd på historie og verdier som er skapt gjennom næringsvirksomhet i flere generasjoner i familien.

"Mellom bakkar og berg ut med havet heve nordmannen fenge sin heim,
der han sjølv heve tuftene grave og sett sjølv sine hus oppå deim"

(Mellom Bakkar og Berg, Tekst: Ivar Aasen)

  • GTA V
  • GTA V
  • Byggeoppdrag til nå:

    141

  • GTA V
  • GTA V
  • GTA V
  •